"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Збиток діючих українських банків становив 9,2 мільярда гривень

П'ятниця, 22 липня 2016, 11:10

За перше півріччя 2016 року збиток діючих банків порівняно з відповідним періодом минулого року був меншим в 3 рази та становив 9,2 млрд гривень.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Згідно з повідомленням, доходи банків України за січень-червень 2016 року порівняно з відповідним періодом 2015 року були меншими на 13% та становили 88 млрд гривень.

"Скорочення доходів передусім було зумовлене збитками від торговельних операцій, які за перше півріччя 2016 року становили 1,8 млрд гривень та зменшенням інших операційних доходів на 1,4 млрд гривень. Водночас комісійні доходи зросли на 0,9 млрд гривень", - повідомляє НБУ.

Реклама:

Як наголошується, другий місяць поспіль місячний фінансовий результат діючих банків є позитивним - за червень 2016 року прибуток становив 50 млн гривень. 78 банків за червень отримали прибутки на загальну суму 1,6 млрд гривень, 24 банки - збитки на загальну суму 1,5 млрд гривень.

"Чистий процентний дохід банків за червень становив 4,2 млрд гривень, чистий комісійний дохід - 2,2 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

"Разом з тим у червні обсяг відрахувань у резерви був більшим майже вдвічі, ніж у травні. Крім того, збільшився обсяг інших операційних витрат - на 0,7 млрд гривень. Це зумовило зростання обсягів загальних витрат за червень порівняно з травнем на 1,8 млрд гривень", - повідомляє регулятор.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!