Голова МВФ закликала якнайшвидше усунути невизначеність навколо Brexit

П'ятниця, 22 липня 2016, 12:38

Необхідно якомога швидше усунути невизначеність навколо виходу Великобританії з Євросоюзу.

Про це заявила на прес-конференції в Пекіні директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, передає "Прайм".

У Великобританії 23 червня пройшов референдум щодо членства країни в Євросоюзі. Згідно з офіційними даними, за вихід країни з ЄС проголосували 51,9% британців.

Прем'єр-міністр країни Девід Кемерон пішов у відставку. Новим прем'єром стала екс-глава МВС Британії Тереза Мей, яка займається формуванням нового уряду країни.

Реклама:

"Невизначеність, яка оточує терміни виходу Великобританії з ЄС, повинна бути усунена якнайшвидше, щоб ми могли знати умови її торгівлі з партнерами і шлях, за яким Великобританія продовжить йти в світовій економіці з партнерами", - сказала вона.

Раніше Лагард заявила, що МВФ розглядає референдум у Великобританії як додатковий обмежувальний фактор для світової економіки, в якій справи і так йдуть не кращим чином.

У квітні фонд знизив прогноз зростання світового ВВП - в 2016 році на 0,2 процентного пункту (п.п.), до 3,2%, а в 2017 році на 0,1 п.п. - до 3,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!