Німецький бізнес готовий збільшувати інвестиції в Україну - посол

Четвер, 21 липня 2016, 14:38

Німецький бізнес бачить позитив у розвитку української економіки та готовий нарощувати обсяги торгівлі та інвестицій.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив посол України в ФРН Андрій Мельник.

"Попит на розміщення виробничих потужностей в Україні починає поступово набирати обертів. І дай бог, нам вдасться до кінця року переконати ще не одну німецьку компанію відкрити виробництво в Україні", - заявив посол.

Говорячи про успішні спільні економічні проекти, Мельник згадав відкриття на початку цього року нового заводу компанії Kromberg & Schubert у Житомирі. Загалом, в Україні зареєстровано понад 4 тисячі підприємств з німецьким капіталом, з яких реально діючих - понад 2 тисячі.

Реклама:

Чітким сигналом для німецького бізнесу, підкреслює дипломат, є оптимістична тенденція зростання двостороннього товарообігу з початку року - за перші 4 місяці понад 20% (за німецькою статистикою, на яку посилається керівник дипмісії), це майже 1,8 млрд євро.

Мельник акцентував, що закуповується потрібне для модернізації української економіки - машини, технічні промислові установки тощо.

За німецькими даними, за перший квартал 2016 року Німеччина імпортувала українських товарів на 452 млн євро, на 3,23% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року; німецький експорт до України за цей же період зріс на 29,3% і сягнув 857,4 млн євро.

Загальний обсяг товарообороту, таким чином, становив у першому кварталі року понад 1,3 млрд євро при збільшенні на 19,23%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!