ЄІБ готовий розпочати додаткові проекти з Україною

Четвер, 21 липня 2016, 13:48

Європейський інвестиційний банк готовий розпочати в 2016 році додаткові проекти з Україною.

Про це заявила віце-прем’єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в коментарі "Європейській правді" по завершенню візиту до Брюсселя урядової делегації.

"Є домовленість з президентом ЄІБ розпочати додаткові проекти з Україною. Вони готові до кінця 2016 року виконати свої плани, тому тепер нам потрібно сконцентруватися на тому, щоби підготувати обґрунтування необхідних проектів і щоби гроші зайшли вже цього року", - сказала віце-прем’єр.

"Один з них стосується Міносвіти, а саме енергоефективності навчальних закладів, його вартість 120 млн євро; другий - будівництво Канівської ГАЕС, 400 млн євро; третій - оновлення муніципального транспорту, 200 млн євро; також на затвердженні - проект щодо електрифікації залізниці", - розповіла вона.

Реклама:

Окрім того, віце-прем’єр розраховує отримати фінансування Євросоюзу для реформи держслужби.

"Ми очікуємо, що на кінець грудня ми отримаємо кошти на фінансування реформи системи державного управління", - заявила вона.

За її словами, візит, що тривав менше доби, "був дуже насиченим" - відбулися зустрічі з президентами ЄІБ, Єврокомісії, Європейської ради, єврокомісарами з питань торгівлі та енергетичного союзу.

"Нам вдалося донести основні наші сигнали та інформацію про зроблене урядом за 100 днів", - стверджує Клипуш-Цинцадзе.

Як відомо, ще влітку 2014 року ЄС ухвалив рішення заморозити всі проекти ЄІБ в Росії. Згодом було домовлено, що кошти, які звільнилися, мають бути спрямовані в Україну.

Зараз, за словами Климпуш-Цинцадзе, Україна завершує переговори з ЄС про виконання цих домовленостей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: