Україна через суд хоче заборонити РФ видобувати газ в окупованому Криму

Четвер, 21 липня 2016, 12:01

Україна має намір у судовому порядку заборонити Росії видобувати природний газ на шельфі в морській зоні окупованого Росією Криму.

Про це на брифінгу повідомив міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, передають "Українські новини".

"Дотепер відбувається видобування українського природного газу на шельфі, що перебуває винятково в морській зоні України, і цей газ поставляється на окупований півострів... Використання цих ресурсів є предметом і буде предметом судових позовів з боку української держави", - сказав він.

Зі слів Черниша, Україна має намір подавати судові позови відповідно до Конвенції Організації Об'єднаних Націй з морського права.

Реклама:

Він підкреслив, що всі ресурси, що перебувають і видобуваються на шельфі в морській зоні Криму, відповідно до Конституції, є власністю народу України.

Як повідомлялося, Україна має намір застосовувати в 2016 році Конвенцію з фінансування тероризму й Конвенцію з морського права для притягнення Росії до відповідальності за анексію Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!