В Україні послугу перенесення номера впровадять до кінця року

Четвер, 21 липня 2016, 10:34

Київський апеляційний господарський суд дозволив компанії Ес Ай Центр укласти договір з Українським державним центром радіочастот і почати впровадження послуги перенесення номерів (MNP).

Про це повідомляється в прес-релізі Softinvest Holding, передає Ліга.net.

Після рішення суду переможець тендеру на впровадження MNP - компанія Ес Ай Центр, має повне право підписати договір з УДЦР та почати впровадження даної послуги.

Як повідомляється, компанії підпишуть контракт після спільної зустрічі, яка відбудеться найближчим часом.

Реклама:

"Відразу після цього Ес Ай Центр почне реалізацію послуги перенесення номерів, яка триватиме протягом 136 днів, тобто до кінця року", - заявив власник компанії Ес Ай Центр Дмитро Зарахович.

Нагадаємо, УДЦР домовився про проектування, розробку та впровадження автоматизованої інформаційної системи Централізована база даних перенесених номерів з компанією Ес Ай Центр. Але до цього центр вибрав компанію Діалінк для надання даних послуг.

Тому Ес Ай центр звернулася в Антимонопольний комітет із проханням скасувати рішення УДЦР про визнання компанії Діалінк переможцем в конкурсі на розробку бази даних.

АМКУ зобов'язав УДЦР скасувати прийняті після розкриття пропозицій конкурсних торгів рішення. Після цього центр допустив Ес Ай Центр до оцінювання пропозицій по тендеру на впровадження MNP.

В Україні послугу по збереженню номера при зміні оператора обіцяють ввести з 2013 року, але запуску заважають проблеми з конкурсом щодо її впровадження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!