ОПЗ не відключили від газопостачання - Білоус

Середа, 20 липня 2016, 12:57

Глава Фонду державного майна України Ігор Білоус запевнив, що ПАТ "Одеський припортовий завод" не відключили від газопостачання.

Про це пише "Дело".

Білоус каже, що з ПАТ "Укртрансгаз" йдуть переговори про підписання договорів на поставку. А один з найбільших постачальників газу для ОПЗ є НАК "Нафтогаз України".

"Не відключили (газ - ред.). Не вірте нікому. Дійсно, з "Укртрансгазом" йдуть переговори про підписання. Тому що люди, які займалися договорами на поставку на ОПЗ, - ви знаєте, де вони і що вони (Сергій Перелому і Микола Щурик звинувачуються в розтраті коштів ОПЗ - ред.)", - сказав Білоус.

Реклама:

"Зараз, відповідно, ми вирішуємо цю проблему. Оскільки договори не підписані, ми зіткнулися з тим, що всі бояться своєї тіні. А комусь потрібно це робити (підписати договори - ред.)", - пояснив глава ФДМУ.

Інформацію підтвердили в прес-службі ПАТ "Укртрансгаз".

За даними прес-секретаря Максима Білявського, станом на 10 ранку 19 липня подача газу на завод тривала, але з мінімально допустимим для роботи обладнання тиском - 9 атмосфер. Нормальний робочий тиск - 14 атмосфер.

"Процедура відключення припинена на час підписання ОПЗ договору на покупку газу. Борги по транспортним послугам контрагент обіцяє погасити найближчим часом", - сказав Білявський.

Процедура повної зупинки газопостачання вимагає близько 24 годин, оскільки ОПЗ - підприємство хімічної промисловості.

Нагадаємо, "Укртрансгаз" повідомив, що за несплату авансу за транспортування газу відключає від газопостачання ОПЗ.

Як повідомлялося раніше, конкурс з продажу ОПЗ (Одеського припортового заводу) не відбувся через відсутність заявок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: