АМКУ дозволив партнеру брата Табачника отримати контроль над 2 агрокомпаніями

Субота, 2 липня 2016, 14:37

Антимонопольний комітет України надав дозвіл фізичній особі-резиденту Ігорю Черненку придбати акції ТОВ "Лани Драбовщіни" (Черкаська обл.) І ТОВ "Інвестмент Девелопмент Проперті" (Київ).

Про це йдеться в повідомленні АМКУ, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, угода забезпечить покупцеві перевищення 50% голосів у вищому органі управління компаній.

За інформацією АМКУ, в червні було розглянуто заяву Михайла Табачника (рідний брат екс-міністра освіти Дмитра Табачника - Ред.) і Черненка про надання дозволу останньому придбати частку в статутному капіталі ТОВ "Лани Драбовщіни".

Реклама:

Згідно з даними бази "СПАРК-Інтерфакс", в 2012 році власниками компанії були Андрій Заїка, Геннадій Монолюк, Табачник і Черненко.

У 2014 році кінцевим бенефіціаром ТОВ "Лани Драбовщіни" став Черненко, проте в травні 2016 року АМКУ почав розгляд справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Своїм червневим рішенням комітет фактично підтвердив законність угод 2014 року про придбання Черненком компаній "Інвестмент Девелопмент Проперті" і "Лани Драбовщіни".

ТОВ "Лани Драбовщіни" займається вирощуванням зернових і олійних культур. У 2014 році компанія скоротила чистий прибуток в три рази - до 803 тисяч гривень в порівнянні з 2013 роком, чистий дохід - на 15%, до 11,48 млн гривень.

За інформацією АМКУ, ТОВ "Інвестмент Девелопмент Проперті" реалізує вугілля і соняшникову олію за межами України.

За даними "СПАРК-Інтерфакс", чистий збиток компанії за 2014 рік зріс в три рази в порівнянні з 2013 роком - до 391 млн гривень, чистий дохід - на 11%, до 74,7 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!