"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Насалик визнав, що спілкувався з "міністром ДНР"

Вівторок, 19 липня 2016, 14:55

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик їздив в самопроголошену "ДНР" у  лютому 2015 року під виглядом журналіста, щоб знайти полоненого військового з міста Калуш.

Про це Насалик заявив в ефірі каналу NewsOne.

"Ці події відбувалися в лютому 2015 року, коли я був депутатом Верховної ради, а я став депутатом, будучи міським головою міста Калуш (Івано-Франківська область). Це період закінчення Дебальцевскої операції та подій, коли рухнула вежа в аеропорту", - заявив Насалик.

За його словами, йому зателефонувала мати взятого у полон військового Станіслава Стовбана, який мешкав у місті Калуш та попросила про допомогу.

Реклама:

"Тоді було прийнято рішення, що я поїду сам. Визріла ідея поїхати як журналісти, щоб вивчати соціально-економічну ситуацію", - заявив міністр.

За словами Насалика метою зустрічі з самопроголошеним міністром "ДНР" була спроба домогтися відзняти полонених.

"Він погодився і ми змогли побачити полонених, повідомили батькам, що вони поранені, але живі та повідомили нашим службам, де вони знаходяться", - зазначив Насалик.

За його словами, він не домовлявся за вугілля, оскільки ще не був міністром.

Також, публікації та інтерв'ю з Насаликом про поїздку на окуповані території з'явилися в лютому 2015 року.

Раніше, блогер Максим Іваніщев, виклав у себя на сторінці в Facebook уривок з сюжета "Сім округів у Раду" програми "Українські сенсації" на 1+1, на якому Насалик спілкується про вугілля з самопроголошеним "міністром доходів та сборів" Олександром Тимофєєвим (позивний "Ташкент").

"Тимофєєв "націоналізував" гірничодобувне підприємство "Шахта ім. Засядька ", збанкротував "Макіїввугілля", брав участь у рейдерському захопленні ТОВ "Мультіторг"(" Амстор "), нелегально вивозив в РФ вугілля і організував контрабандне постачання ПММ на Донбас", - пише видання criminal.tv.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: