"Укрінбанк" за ніч "переїхав" у Луганську область

П'ятниця, 15 липня 2016, 13:31

Фонд гарантування вкладів фізосіб подав заяви до Генпрокуратури і СБУ про вчинення кримінального правопорушення: за одну ніч приватний нотаріус перереєстрував "Укрінбанк" на колишнього власника - існує загроза виведення активів банку.

Про це йдеться в повідомленні Фонду, пише Finclub.

Як зазначається, 13 липня в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань приватним нотаріусом було внесено зміни до відомостей про юридичну особу ПАТ "Укрінбанк": змінено повне та скорочене найменування, місцезнаходження та відомості про керівника юридичної особи.

Отже, новою назвою банку є ПАТ "Укрінком", а адресою місцезнаходження - Луганська область, м Сєвєродонецьк, вул. Сметаніна, д 3-А. Головою ж правління юрособи від 13 липня 2016 значиться Алла Миколаївна Іллюченко. Кінцевим бенефіціарним власником є Володимир Олександрович Клименко, в минулому - голова наглядової ради, один з акціонерів ПАТ "Укрінбанк".

Реклама:

Фонд зазначає, що вже зараз невстановлені особи почали чинити тиск і намагаються заволодіти активами банку і перевести їх на третю компанію.

В тому числі, мова йде і про рахунки великих вкладників банку. При цьому, не здійснюються спроби відновити банківську ліцензію НБУ.

Незважаючи на це, є всі підстави стверджувати, що нові керівники ПАТ "Укрінком" не зацікавлені у відновленні роботи банку і задоволення вимог його кредиторів. Зате, перереєстрація юрособи дозволить великим позичальникам, серед яких чимало афілійованих з акціонерами банку осіб, уникнути погашення своїх кредитів.

Отже, Фонд гарантування вкладів закликає вкладників і кредиторів ПАТ "Укрінбанк" бути пильними і повідомляти про всі протиправні дії в правоохоронні органи.

Фонд гарантування оскаржить всі вищенаведені протиправні дії. Однак нині існує загроза заволодіння третіми особами активами банку.

Нагадаємо, 24 грудня НБУ визнав банк неплатоспроможним, і ФГВФО ввів в банк тимчасову адміністрацію.

"Укрінбанк" заснований в 1989 році. Його найбільшим акціонером на 10 липня 2015 року був голова його наглядової ради Володимир Клименко (71,1514%).

Згідно з даними Нацбанку, за розміром загальних активів на 1 жовтня 2015 року Укрінбанк займав 27-е місце (5,832 млрд грн) серед 123 банків, що діяли в країні банків.

Крім того, 18 березня стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва 16 березня визнав незаконною і скасував постанову правління Національного банку "Про віднесення ПАТ "Укрінбанк" до категорії неплатоспроможних".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: