В Україні купівля уживаного автомобіля стала простішою

Четвер, 14 липня 2016, 18:48

Незабаром купити або продати вживаний автомобіль в Україні стане значно простіше - для оформлення цієї процедури не потрібно буде спеціально їхати в сервісний центр МВС.

Про це повідомив генеральний директор ВААІД Олег Назаренко, пише "Автоцентр".

"Тільки що мені повідомили з МВС, що постанову Кабміну про зміну постанов КМУ №1388 та №1200 з метою дозволити торговельним організаціям продаж уживаних авто (комісійна торгівля і trade-in) сьогодні було ухвалено. Очікуємо публікації!", - написав Назаренко.

За його словами, суть змін полягає в наступному - завдяки вжитим нововведенням законно оформити купівлю уживаного автомобіля можна буде просто в автосалоні, який займається Trade-in, оформивши прямо там договір купівлі-продажу.

Реклама:

Щоправда, таку можливість матимуть тільки ті організації, які підключені до бази даних МВС - вони матимуть вносити в неї інформацію про оформлення угоди купівлі-продажу.

Нагадаємо, що на сьогодні для цього продавцю і покупцю автомобіля необхідно їхати в сервісний центр МВС і у присутності оператора центру оформляти договір купівлі-продажу.

"Хочу наголосити, що це нововведення нікого не утискає і не зобов’язує. Хто хоче, той може, як і раніше, оформити такий договір у сервісному центрі МВС, але для когось зручніше це зробити просто в автосалоні – тепер є така можливість. Це особливо зручно, коли покупець і продавець перебувають у різних регіонах - їм тепер немає необхідності спільно їхати в сервісний центр", - пояснив Назаренко.

Крім того, важливо врахувати, що навіть оформивши договір купівлі-продажу безпосередньо в автосалоні покупцю в будь-якому разі доведеться їхати в сервісний центр МВС для перереєстрації транспортного засобу та отримання нового техпаспорта, виписаного на його ім’я.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: