Рада відправила на доопрацювання законопроект про НКРЕ

Четвер, 14 липня 2016, 14:25

Верховна Рада відправила на повторне друге читання проект Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

За відповідне рішення проголосували 258 народних депутатів.

При цьому прийняття проекту закону у другому читанні підтримали лише 188 депутатів при мінімально необхідних 226.

Проектом закону передбачалося прозоре призначення членів НКРЕ на відкритій конкурсній основі, незалежність регулятора в прийнятті ним рішень, відкритість і гласність процесу державного регулювання.

Реклама:

Згідно з документом, до складу регулятора будуть входити сім членів, у тому числі голова. Вони призначаються і звільняються указом президента.

"Призначення на посаду члена регулятора здійснюється за результатами відкритого конкурсного відбору", - йдеться у документі.

Голова НКРЕ обирається членами Регулятора шляхом таємного голосування. Він переобирається кожні два роки після дня затвердження першого складу Нацкомісії.

"Фінансування регулятора здійснюється за рахунок надходження до спеціального фонду держбюджету внесків на регулювання, які сплачуються суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг", - йдеться у документі.

Раніше про важливість прийняття закону про НКРЕ говорив глава Нацкомісії Дмитро Вовк.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!