"Росатом" почав працювати в Криму. Можливі санкції - ЗМІ

Четвер, 14 липня 2016, 09:11

Російська держкорпорація "Росатом" визнала, що стала постачальником обладнання для ТЕС, які будуються в окупованому Криму.

Про це пише "Комерсант".

До цього "Росатому" вдавалося уникати західних санкцій, але тепер, кажуть юристи, ризики для держкорпорації стали більш серйозними.

При цьому документальних доказів поставок дійсно немає: єдині контракти, які могли б відповідати названим "Росатомом" умовам, виглядають як закупівлі для ТЕС в Тамані.

Реклама:

У заяві заступника гендиректора "Росатому" Івана Каменських йдеться, що в травні ФГУП ВНИИА (входить до "Росатому") виграв конкурс "на поставку апаратури на Севастопольську ТЕС і Сімферопольську ТЕС".

"Росатом" в річному звіті за 2015 рік уперше оголосив про наявність бізнес-інтересів в окупованому Криму.

До сих пір в Криму і Севастополі найчастіше відкрито працюють тільки ті російські структури, які і так включені в санкційні списки.

Керуючий партнер АБ "Бартоліус" Юлій Тай вважає, що поставки апаратури на півострів можуть обернутися для "Росатома" попаданням під санкції.

"Така діяльність - це ризик, тому що санкції діють так: "Хто там працює - потрапляє під санкції", - сказав Тай.

Він пояснює, що якщо відносно компанії введуть обмеження, вона не зможе укладати договори з західними контрагентами, брати кредити в банках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!