Суд скасував рішення про банкрутство "Чорноморнафтогазу"

Середа, 13 липня 2016, 13:34

Київський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду Києва, який порушив справу про банкрутство державної нафтогазової компанії "Чорноморнафтогаз", основні активи якої були втрачені після окупації Криму Росією.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз України".

"Сьогодні Київський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду міста Києва про порушення справи про банкрутство "Черноморнафтогазу", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається в повідомленні, перша судова інстанція не взяла до уваги норми закону "Про трубопровідний транспорт", згідно з яким щодо державних компаній (дочірніх структур "Нафтогазу"), що здійснюють транспортування газу магістральними трубопроводами і використовують підземні сховища, не може бути порушено справу про банкрутство.

Реклама:

"Щодо державних підприємств (дочірніх та заснованих "Нафтогазом"), які здійснюють діяльність з транспортування магістральними трубопроводами і зберігання у підземних газосховищах... не може бути порушено справу про банкрутство", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, скасування незаконної постанови дозволить "Чорноморнафтогазу" продовжити роботу, зокрема, щодо повернення втрачених в Криму активів.

Як відомо, у березні 2014 року внаслідок анексії Криму Російською Федерацією "Чорноморнафтогаз" втратив доступ до виробничих потужностей та газових родовищ на півострові та шельфі.

На даний час товариство зареєстровано у Києві, вживає заходи щодо налагодження господарської діяльності, займається відновленням втрачених документів та формуванням доказової бази для міжнародних судів проти Російської Федерації.

Збитки, завдані "Чорноморнафтогазу" анексією АР Крим, заявлені у позові Міністерства юстиції України до Російської Федерації щодо визнання незаконною окупації Криму та компенсації збитків, завданих цією окупацією. Балансова вартість втрачених активів Товариства становить 14,9 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: