"Укрсоцбанк" заявляє про захоплення невідомими Азовської нафтової компанії

Вівторок, 12 липня 2016, 09:20

Укрсоцбанк (Київ, ТМ UniCredit Bank) заявляє про перехід під контроль невідомих ТОВ "Азовська нафтова компанія" (АНК,Маріуполь), нерухоме майно і обладнання якого, згідно з відкритим виконавчим провадженням, описано, заарештовано і є заставним майном банку.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі банку в понеділок.

"Азовська нафтова компанія повністю перейшла під контроль невідомих, поліція охорони втратила над ним контроль", - сказав представник прес-служби.

За його словами, 8 липня на територію АНК заїхав позашляховик "Хаммер" з невідомими людьми в масках, вибив ворота, всіх представників Національної поліції, які здійснюють охорону заводу, поклали на землю.

Реклама:

Відповідно до листа, направленого до Укрсоцбанку Маріупольським міжрайонним відділом управління поліції охорони в Донецькій області, об 11:30 8 липня до чергової частини управління поліції охорони надійшло повідомлення, що АНК захопили 30 невідомих осіб у масках, озброєних автоматичною нарізною зброєю з підствольними гранатометами.

Вони прибули на територію АНК на двох мікроавтобусах, двох легкових автомобілях та позашляховик "Хаммер" з крупнокаліберним кулеметом.

"Загони Маріупольського МО УПО в Донецькій області чинили фізичний опір нападникам, однак під загрозою зброї після фізичного зіткненні були витіснені за межі об'єкта. Враховуючи, що Маріупольський МО УПО є поліцією охорони..., гарантує публічну безпеку і громадський порядок на об'єкті, то, враховуючи п'ятикратну чисельність і вогневу перевагу невідомих озброєних осіб, перехід до активних наступальних дій був необґрунтованим", - йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, у зв'язку з цим, Кальміуський відділ поліції ГУНП у Донецькій області порушив кримінальне провадження за ст. 341 Кримінального кодексу України.

Азовська нафтова компанія - інвестиційний проект 1999 року вартістю понад 63 млн доларів. Її загальна його площа становила 18 га.

Згодом компанія здійснила модернізацію, продуктивність первинної переробки сирої нафти становила 411 тисяч тонн на рік.

Підприємство розташоване в безпосередній близькості до місця проведення АТО. У зв'язку з цим у нього виникли труднощі з постачанням сировини, випуском і реалізацією продукції, що, в свою чергу, призвело до зупинки в роботі.

"Укрсоцбанк" заснований в 1990 році.

За даними Нацбанку, UniCredit Bank Austria AG на 23 травня 2015 року сукупно володів 99,8756% акцій банку.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 квітня 2016 за розміром активів Укрсоцбанк посідав 5-е місце (52,041 млрд грн) серед 109 фінустанов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: