Збанкрутілий банк Арбузова перевів на "Укргазбанк" проблемний борг на 67 мільйонів

Понеділок, 11 липня 2016, 11:34

ПАТ "Укргазбанк" стягує з ТОВ "Автопластгума" 66,90 млн гривень заборгованості за кредитним договором.

Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 15 червня, передають "Наші гроші".

У 2012 році ПАТ "Комерційний банк "Експобанк" відкрив ТОВ "Автопластгума" кредитну лінію на 22,56 млн гривень під 18% річних.

У липні 2014 року "Експобанк" через договір цесії передав майнові права вимоги за кредитним договором "Укргазбанку".

Реклама:

Фірмі "Автопластгума" нарахували 30,93 млн гривень заборгованості по поверненню кредитних коштів, 10,72 млн гривень заборгованості по сплаті відсотків та відсотках за їх користування, а також 25,25 млн гривень пені за несвоєчасну сплату кредиту і відсотків.

Договір цесії може передбачати попередню або наступну компенсацію вартості боргу кредитору - "Експобанку" - або взагалі не передбачати компенсації. Які саме умови прописані у договорі "Експобанку" з "Укргазбанком" невідомо.

Компанія "Автопластгума" оформлена на ПрАТ "Компанія з управління активами "Національний резерв" і Олега Лиховида. До початку 2015 року часткою Лиховида володів громадянин США Давід Халперт.

Фонд гарантування вкладів ввів в "Експобанк" тимчасову адміністрацію 25 вересня 2014 року. 22 січня 2015 року Нацбанк відкликав ліцензію "Експобанку" і почав процедуру ліквідації.

За даними ЕП, "Експобанк" контролювався Сергієм Арбузовим, який в часи президента Віктора Януковича був головою Національного банку і першим віце-прем’єр-міністром.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: