Україна пропонує створити транспортний коридор від Балтики до Каспійського моря

П'ятниця, 1 липня 2016, 19:37

Україна ініціювала створення великого транспортного коридору "Балтійське море - Чорне море - Каспійське море".

Про це заявив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час 11 Засідання Спільної міжурядової азербайджансько-української комісії з питань економічного співробітництва у місті Баку, передає прес-служба відомства.

"Україна передала Азербайджанській стороні проект Угоди про створення міжнародного транспортного коридору "Балтійське море-Чорне море-Каспійське море", - сказав Зубко.

"Це великий транспортний коридор, який синхронізує декілька маршрутів, матиме велике значення у зміцненні торгівельно-економічних зв’язків. Також передбачається створення єдиного органу управління в рамках коридору для формування комплексної стратегії розвитку вантажних перевезень у регіоні", - додав віце-прем’єр.

Реклама:

Він поінформував також, що між Україною та Азербайджаном продовжується транспортна співпраця по маршруту "Шовковий шлях".

"Адже результати тестового рейсу контейнерного потягу за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай довели технічні і технологічні можливості таких перевезень", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!