Податкова описала майна "Укргазвидобування" на 600 мільйонів

П'ятниця, 1 липня 2016, 08:56

Через несплату ренти операторами СД податкові органи описали майна ПАТ "Укргазвидобування" на 600 мільйонів гривень.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

За умовами діючих Договорів про спільну діяльність "Укргазвидобування" не відповідає за ведення бухгалтерського та податкового обліку оператора такої спільної діяльності, відтак, не може впливати на сплату ним податкових зобов’язань.

"З метою мінімізації ризиків несплати податкових зобов’язань операторами СД, Укргазвидобування неодноразово зверталось до податкових органів та операторів СД з клопотанням надати інформацію щодо сплати податків чи наявності боргу перед бюджетом", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

"Ми фіксували невиконання операторами планів видобутку, порушення ними інвестиційних зобов`язань, але ми могли тільки здогадуватися про їхню дисциплінованість у сплаті податків. Розуміючи цей ризик ми регулярно звертались до всіх операторів СД з вимогами усунути порушення умов договорів, здійснити всі необхідні платежі до бюджету", - зазначила директор з правових питань ПАТ "Укргазвидобування" Олена Кобець

За її словами, на жаль, про існування заборгованості у операторів СД перед бюджетом, які виникли протягом 2015-2016 років, ми можемо зробити висновки лише з уже наявного факту опису майна УГВ за їхніми боргами.

"Саме через відсутність належного контролю та асиметричний розподіл відповідальності за угодами ми подали до суду позови про розірвання всіх договорів СД", - пояснила вона.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: