Ахметов і Новінський отримали "відстрочку" за боргами на три роки

Вівторок, 7 червня 2016, 11:10

Найбільша металургійна компанія "Метінвест" домовилася з інвесторами і кредиторами про мораторій виплати боргу на три роки і "розстрочку" виплати кредитів ще на три роки.

Про це в інтерв'ю виданню "Новое время" повідомив генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков.

При цьому генеральний директор зазначив, що на даний момент угода про реструктуризацію ще не підписана.

"Ризик (дефолту - Ред.), звичайно, є. По факту ми і сьогодні перебуваємо в стані технічного дефолту. Ми ще не підписали угоду про реструктуризацію. Проте за останні 9 місяців ми провели колосальну роботу з нашими кредиторами. Це не завжди було просто, але, тим не менш, ми цей етап пройшли", - сказав він.

Реклама:

За його словами, компанія вже дійшла згоди з основними кредиторами про умови реструктуризації.

"В кінці травня вони були опубліковані. Таким чином, ми отримали "перепочинок" від наших кредиторів. Фактично борги відстрочили на три роки, ще на три роки дали розстрочку. Тобто нам дали шість років для того, щоб розрахуватися за боргами, які у ми маємо", - заявив Риженков.

"Крім того, нам дали можливість в разі надзвичайних складнощів з ліквідністю не повністю виплачувати процентні платежі, що насправді досить хороший сигнал", - зазначив гендиректор.

За словами Риженкова, це говорить про те, що інвестори вірять в компанію в довгостроковій перспективі.

"В обмін, звичайно, ми надали кредиторам достатньо чіткі плани щодо нашої роботи і дали додаткову безпеку тим коштам, які нам були надані, через додаткові застави", - сказав він.

"Тому в цілому, мені здається, ми уклали угоду, збалансовану з урахуванням інтересів обох сторін. І я сподіваюся, що найближчим часом ми побачимо позитивне голосування від всіх наших кредиторів - не тільки від тих, хто входив в комітети", - заявив гендиректор.

"І протягом 4-6 місяців ми сподіваємося розробити документацію, зробити формальні документальні підтвердження нашої реструктуризації, яка по факту буде тривати наступні 5,5 років", - підсумував він.

Як відомо, основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,24%) Ріната Ахметова і "Смарт-холдинг" (23,76%) Вадима Новінського, які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: