"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Гонтаревої заявили, що банківська система України вже прозора

Четвер, 30 червня 2016, 20:46

Банківська система України в даний час є прозорою в частині структури акціонерів банків.

Про це повідомив журналістам заступник голови Національного банку України Владислав Рашкован, пише УНІАН.

За його словами, коли він прийшов до Національного банку, у березні 2014 року, ринок фактично не знав, хто реально є власниками українських банків, тому що НБУ востаннє публікував цю інформацію в квітні 2012 року.

"До теперішнього часу 98,7% активів банків перебувають в прозорих банках, тобто банках, де ми знаємо, хто є власником. Фактично це 100%, тому що є у нас 1,3% міноритарних акціонерів у цілому по банківській системі, які володіють меншою часткою, ніж потрібно для розкриття, і можуть не розкриватися. Це досить високий показник порівняно зі світовою практикою", - сказав Рашкован.

Реклама:

Згідно з представленою презентацією НБУ, станом на 30 червня 92 банки є прозорими в частині структури власності, стосовно 5 банків регулятор продовжує узгодження власників, стосовно ще 5 банків – структура власності узгоджена і очікується оформлення права власності.

Як відомо, у березні минулого року Нацбанк зобов'язав банки надати інформацію про своїх реальних власників і контролерів, а в жовтні обнародував перелік із 48 банків з непрозорою структурою власності, зобов'язавши банки завершити процес легалізації власників до кінця першого кварталу 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!