"Газпром" назвав ціну, за якої готовий продавати газ Україні

Четвер, 30 червня 2016, 17:00

"Газпром" готовий почати постачання газу в Україну за ціною 167,57 дол за тисячу кубометрів відразу після отримання передоплати.

Про це заявив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ціна для України за формулою ціни за контрактом 2009 року становить 167,57 дол на третій квартал. Попередній рахунок для компанії НАК "Нафтогаз України" виставлений. Для того, щоб відновити поставки, НАК має всього лише зробити передоплату", - сказав він.

"Газпром" гарантовано поставить газу нашим українським колегам стільки, скільки його буде сплачено", - додав він.

Реклама:

За словами Міллера, діючий контракт не вимагає ніяких доповнень для того, щоб відновити поставки газу в Україну, для цього достатньо зробити тільки передоплату.

При цьому він заявив, що "ціна газу для України є нижчою, ніж на європейських торгових майданчиках за нашим контрактом і покупка нашого російського газу для України є вигідною".

"Обсяги, які наші українські колеги заявляють на третій квартал, досить значні - 3 млрд кубометрів газу... І ці обсяги абсолютно виправдані. Ми дуже уважно стежимо, як Україна веде закачування газу в ПСГ. На жаль, до сьогоднішнього дня відставання від графіка попередніх двох років з закачування газу в ПСГ становить вже більше 2,2 млрд кубометра газу. Це дуже-дуже велика величина", - сказав Міллер.

Агентство відзначає, що ціна на другий квартал для України була 177 дол.

Як відомо, Україна не закуповує російський газ з минулої осені.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: