"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ДТЕК" Ахметова дозволили продаж неосновних активів в РФ

Четвер, 30 червня 2016, 16:00

Власники єврооблігацій енергохолдингу "ДТЕК" схвалили продаж емітентом неосновних активів в Росії для скорочення боргового навантаження на суму близько 436 млн дол.

Згідно з повідомленням холдингу на веб-сайті Ірландській фондовій біржі (ISE), відповідний продаж підтримали власники 74,32% цінних паперів, при встановленому мінімумі в 25%, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з раніше оприлюдненою пропозицією енергохолдингу про реструктуризацію єврооблігацій, мова йде про продаж ВАТ "Шахтоуправління "Обухівська", ВАТ "Донський антрацит" і ТОВ "Сулінантраціт", розташовані в Ростовській області РФ.

Ринкова вартість зазначених активів оцінюється в 400 млн дол. У той же час енергохолдинг очікує, що в результаті продажу активів йому вдасться скоротити заборгованість на загальну суму 436 млн дол.

Реклама:

При цьому "ДТЕК" буде продовжувати виступати гарантом за деякими зобов'язаннями, які будуть передані в результаті продажу активів, зокрема, з обов'язку на 100 млн дол, гарантії за яким будуть зберігатися протягом наступних дев'яти місяців, і боргу на 36 млн дол, гарантії за яким зберігатимуться від 18 до 24 місяців.

Як повідомлялося, "ДТЕК" на початку квітня 2016 року заявив про неможливість оплачувати купони за єврооблігаціями єврооблігацій на 750 млн дол зі ставкою 7,875% і погашенням 4 квітня 2018 року і єврооблігацій на 160 млн дол зі ставкою 10,375% і погашенням 28 березня 2018 року і ініціював угоду про тимчасовий мораторій і звільнення від зобов'язань (standstill) терміном до 28 жовтня цього року.

В кінці квітня Високий суд Англії та Уельсу санкціонував запровадження до 28 жовтня 2016 року мораторію на виплати за євробондами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: