"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ринок поштової логістики зріс майже на 40%

Четвер, 30 червня 2016, 09:30

Ринок поштової логістики за підсумками 2015 року зріс на 39% в грошовому вираженні.

Про це йдеться в дослідженні Української Асоціації Директ Маркетингу.

"За підсумками 2015 року, ринок поштової логістики відчуває себе досить непогано. Так, обсяг ринку за 2015 рік зріс на 1,48 млрд гривень і становив в цілому 5,3 млрд гривень", - йдеться в прес-релізі.

На відміну від динаміки 2014 року, коли внутрішні відправлення скоротилися на 1,6% а міжнародні збільшилися на 10%, темп зростання внутрішнього ринку в 2015 році перевищує темп зростання міжнародних в два з половиною рази. Внутрішні відправлення в 2015 році становлять 3,83 млрд гривень, міжнародні - 1,45 млрд гривень.

Реклама:

Як зазначається, ринок внутрішніх відправлень в 2015 році відзначається стрибком тарифів на доставку.

За різними оцінками, в зв'язку з падінням гривні і збільшенням транспортних витрат абсолютна більшість компаній підняли ціни від 20 до 45%, не виключаючи "Укрпошту".

"Також, для ринку характерні активні міграції населення в зв'язку з подіями на Сході і загальне зростання споживання послуг через відновлення купівельної активності населення. У натуральному ж вираженні ринок змінився несуттєво (просів на 4%) і становив 414 млн відправлень", - відзначає асоціація.

Як зазначається, цікавим трендом минулого року є падіння міжнародної кур'єрської доставки, зокрема документації.

Як показало дослідження, українці активно економлять свої гроші, тому експрес-формат був менш популярний, ніж дешевші, але тривалі види доставки.

Згідно з дослідженням, істотні зміни спостерігаються в відправленнях документів. Щодо 2014 року внутрішній ринок документів у комерційних компаній скоротився в натуральному вираженні на 34%, при цьому зріс в гривні - на 65%.

На думку експертів, це загальносвітовий тренд і падіння письмової кореспонденції триватиме далі. При цьому стрімке зростання в грошовому вираженні пояснюється зростанням цін.

"Що стосується посилок, то в 2015 році їх кількість в натуральному вираженні у приватних операторів збільшилася на 51%, при цьому обсяг відправлень посилок в гривні зріс на 57%", - говориться в прес-релізі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: