Україна та США підписали угоду про кредитні гарантій на мільярд

П'ятниця, 3 червня 2016, 12:06

3 червня відбулось підписання угоди про надання кредитних гарантій обсягом 1 млрд дол між Урядами України та США.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

Як зазначається, завдяки цій Угоді Україна отримає додаткові можливості для підтримки та захисту найбільш уразливих українців від впливу економічних факторів.

"Ця гарантійна Угода є частиною дво- та багатосторонньої економічної підтримки України, що включає чотирирічну програму МВФ (Механізм розширеного кредитування), та відображає збільшення підтримки економічних реформ українського Уряду. Ця гарантійна Угода покликана підтримати програми економічних реформ України, що підтримується МВФ, Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та іншими членами міжнародної спільноти, а також забезпечити подальший доступ України до ринків капіталу", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Кошти у розмірі 1 млрд доларів, що будуть залучені від випуску облігацій під кредитні гарантії США, надійдуть до загального фонду державного бюджету.

"Ці кошти будуть використані на соціальну підтримку найбільш уразливих українців від впливу економічних факторів, у тому числі в результаті приведення тарифів на газ до ринкового рівня", - повідомляє прес-служба.

Як відомо, ця Угода є вже третьою кредитною гарантією, що Україна отримала від Уряду США.

Дві попередні угоди, які були укладені у 2014 та 2015 роках, дозволили Україні залучити 2 млрд доларів на зовнішніх ринках за рекордно низькими ставками та спрямувати їх на втілення програми реформ. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!