Вартість компаній Ахметова, які залишають біржу, різко обвалилася

Середа, 29 червня 2016, 19:03

У середу, 29 червня, темпи падіння котирувань низки компаній на "Українській біржі" досягли 44-48%.

Про це пише FinClub.

У четвер припиняються торги на "Українській біржі" акціями 13 компаній, які перереєструвалися з публічних у приватні акціонерні товариства.

Новина про це була опублікована на сайті біржі в п'ятницю після завершення торгів і не встигла вплинути на котирування акцій цих емітентів.

Реклама:

Після чотириденних вихідних міноритарії в середу, 29 червня, вийшли на ринок і обвалили вартість цих і без того неліквідних паперів.

Більше за інших обвалилися акції ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу (SHKD) - на 48,48% (пройшло всього три угоди на 520 гривень, це перші угоди за період з 2 червня).

Акції Центрального ГЗК (CGOK) подешевшали на 47,58%, Харцизького трубного заводу (HRTR) - на 44,44%, Єнакіївського метзаводу (ENMZ) - на 38,02%, Авдіївського коксохімічного заводу (AVDK) - на 30,98% , Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (MMKI) - на 27,5%, Північного ГЗК (SGOK) - на 15,74%, "Евраз Суха Балка" (SUBA) - на 6,67%.

Рінат Ахметов контролює 10 і 13 цих емітентів.

"Метінвесту" Ріната Ахметова належить МК "Азовсталь", ММК ім. Ілліча, Єнакіївський МЗ, Харцизьк трубний завод, Авдіївський КХЗ, Північний ГЗК, Центральний ГЗК, Інгулецький ГЗК, Запоріжкокс. ДТЕК Ріната Ахметова належить ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!