Американський нейростартап Thync відкриває R&D в Україні

Середа, 29 червня 2016, 10:58

Бостонський стартап Thync, який створив пристрої для поліпшення настрою, приходить в Україну.

Про це пише AIN.UA.

Як стало відомо, R&D-офіс вже відкрився в Дніпрі, в ньому ведеться розробка мобільної частини продукту. Команда буде рости.

Thync заснували підприємцем Айсі Голдвассер і професор біології і інженерних систем охорони здоров'я Джеймі Тайлер в 2011 році.

Реклама:
 

Вони створили пристрій з Bluetooth-управлінням, що дозволяє позбутися від стресу і поліпшити настрій. Thync закріплюється в області чола і шиї і генерує імпульси в мозок, стимулюючи специфічні нейрони. Сеанси тривають від 15 до 20 хвилин.

У 2014 році Thync залучив 13 млн доларів від Khosla Ventures і Velos Partners, а в 2015 готувався до виходу на IPO, однак не зміг залучити новий раунд фінансування і ледь не збанкрутував.

Від закриття американців врятував венчурний фонд українця Максима Полякова Noosphere Ventures.

6 січня 2016 року Thync і Noosphere закрили операцію, сума і умови якої не розголошуються. Також в раунді взяли участь попередні інвестори стартапу.

Інвестори не розкривають жодних цифр щодо того, скільки людина вже працюють в українській команді і скільки ще планують найняти.

Відомо лише, що офіс у Дніпрі буде рости. Головний офіс Thync знаходиться в місті Лос Гатос, Каліфорнія.

Нещодавно стартував продаж Thync по 199 доларів за штуку.

Як повідомили AIN.UA в Noosphere, спершу пристрої продавалися по 10 штук в день, проте за останній місяць різко доросли до 80 штук в день.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!