Vodafone погрожує залишити Британію - ЗМІ

Середа, 29 червня 2016, 09:38

Одна з найбільших британських компаній Vodafone дала зрозуміти, що може перенести свою штаб-квартиру з Великобританії, якщо переговори за результатами британського референдуму виявляться незадовільними.

Про це йдеться в заяві оператора, пише Російська служба ВВС.

Оператор стільникового зв'язку уточнив в заяві, що для компанії необхідно зберегти доступ до "вільного пересування людей, капіталу і товарів" всередині ЄС.

У компанії уточнили, що остаточне рішення щодо місця розташування головного офісу поки не прийнято.

Реклама:

"Залишається на даний момент неясним, як багато позитивних сторін (членства в ЄС) збережеться, як тільки процес виходу Великобританії з Євросоюзу буде завершено", - йдеться в заяві Vodafone.

Минулого тижня, напередодні референдуму, виконавчий директор Vodafone Вітторіо Колао сказав в інтерв'ю ВВС, що Великобританія в разі "брексіта" ризикує бути виключеною з гігантського європейського ринку цифрових послуг.

У Британії на Vodafone працюють 13 тисяч осіб. Виробничий відділ компанії знаходиться в Ньюбері, в графстві Баркшір, а штаб-квартира - в Лондоні.

Як заявив телекомунікаційний гігант, саме членство Британії в ЄС, так само як свобода пересування в Європі сприяли зростанню компанії.

На думку Vodafone, єдиний правовий режим у всіх країнах ЄС, а також свобода пересування людей, капіталу і товарів залишаються "невід'ємною частиною успіху будь-якої пан'європейської компанії".

У минулому фінансовому році 55% прибутку компанія отримала за рахунок своїх європейських підрозділів, тоді як на британський ринок припадало лише 11% прибутку.

Vodafone - сьома за величиною компанія в списку найбільших британських корпорацій FTSE 100. Компанія працює в 26 країнах. Число її співробітників за межами Великобританії досягає 108 тисяч чоловік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!