"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch знизило рейтинг Великобританії після Brexit

Вівторок, 28 червня 2016, 12:35

Суверенний рейтинг Великобританії знижений з АА+ до АА.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Fitch, пише РБК.

Агентство оголосило при цьому негативний прогноз на подальшу зміну рейтингу. Fitch вказує, що підсумки референдуму 23 червня матимуть негативний вплив на економіку Великобританії, фінансову систему країни і політичну стабільність.

На думку експертів Fitch, підсумки референдуму позначаться на скороченні темпів зростання ВВП і зміні інвестиційного клімату. Fitch вказав, що при невизначеності наслідків негативного ефекту від Brexit ВВП в 2016 році зросте на 1,6% в порівнянні з попереднім прогнозом в 1,9%, в 2017 році - 0,9%, в 2018 році - 0,9%.

Реклама:

У середньостроковій перспективі економічне зростання також буде меншим прогнозованого через менш вигідні умови експорту в країни ЄС, зниження рівня міграції і зменшення прямих інвестицій з-за кордону, відзначає Fitch.

При цьому агентство підкреслює, що ситуація в середньостроковій перспективі буде багато в чому залежати від майбутньої торгової угоди між Великобританією і Євросоюзом.

Вплинуть на подальший економічний розвиток також відставка прем'єр-міністра Девіда Кемерона, а також ситуація в Шотландії, керівництво якої попередило про можливий новий референдум щодо незалежності цієї області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: