Збитки бізнесу за перший квартал перевищили трильйон гривень

П'ятниця, 24 червня 2016, 18:34

Збитки бізнесу за підсумками першого кварталу 2016 року склали 1,068 трильйона гривень.

Про заявила глава парламентського комітету з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна під час круглого столу, присвяченого податковій реформі, який відбувся в УСПП.

"Чинна модель оподаткування податком на прибуток призвела до того, що збитки бізнесу за підсумками першого кварталу поточного року перевищили трильйон гривень", - заявила вона.

За її словами, на сьогоднішній день податок на прибуток збирається штучним шляхом - половина доходів від нього формується за рахунок переплат.

Реклама:

Відповідно до указу президента України "Про заходи щодо протидії зменшення податкової бази і переміщення доходів за кордон" створена робоча група для підготовки законопроектів з питань протидії зменшення податкової бази і переміщення доходів за кордон, яку очолює Южаніна.

Спільно з Міністерством фінансів і представниками громадськості робоча група розробила законопроект, який передбачає впровадження нової моделі податку на прибуток. Вона передбачає введення податку на виведений капітал.

Відповідно до супровідних документів до законопроекту, збитки бізнесу за підсумками першого кварталу 2016 року склали 1,068 трильйона гривень.

За словами Южаніної, в разі введення податку на виведений капітал, є моменти які ДФС не може повністю проконтролювати.

Наприклад, мова про мінімізацію бізнесом податкових зобов'язань через роботу зі спрощенцями.

"Всі лазівки для мінімізації податків, які виникають при введенні податку на виведений капітал повинні бути частково або повністю перекриті. Коли ми це зробимо, значить, тоді можна вводити податок з виведеного капіталу", - заявила вона.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: