Омелян розповів, як Brexit вплине на угоду про "відкрите небо" з ЄС

П'ятниця, 24 червня 2016, 10:56

Референдум у Британії щодо виходу з Євросоюзу не має прямої дії на підписання угоди про спільне небо з ЄС - треба відповідне рішення парламенту.

Про це у коментарі "Економічній правді" повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Референдум не має прямої дії - треба відповідне рішення парламенту. ЄС має виключити Велику Британію з дії всіх угод, нотифікувати це третім країнам", - сказав міністр.

"Питання Відкритого неба вчора обговорювалося з представниками Єврокомісії. На цьому етапі, на жаль, негативні результати референдуму лише ускладнять ситуацію в нашому випадку.
Але ми не здамося", - заявив Омелян.

Реклама:

На уточнення, чи у перспективі з виходом Великої Британії питання Гібралтару з угоди про Спільний авіаційний простір зникає, Омелян сказав: "У перспективі - так. Але нам потрібна Угода, а не перспектива".

"З мого боку, на всіх переговорах з Єврокомісією та країнами ЄС, Відкрите небо - перше питання", - підсумував Омелян.

Як відомо, підписання угоди про спільне небо з ЄС неможливе без розв’язання спору між Великою Британією та Іспанією щодо Гібралтару, і Україна не має права самостійно ухвалювати будь-які односторонні рішення в даному напрямку.

Питання визначення цієї території обговорюється європейською та українською сторонами з червня 2014 року. При цьому в іншій частині угода була парафована ще в 2013 році.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!