"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Переселенцям у харківських "будиночках Меркель" утричі підняли тарифи

Четвер, 23 червня 2016, 20:54

Вимушені переселенці із зони АТО, які мешкають у модульному містечку в Харкові, з липня платитимуть за проживання втричі більше: 352 гривень на місяць.

Про це "Укрінформу" повідомили в Харківській міськраді.

"Потрійне підвищення вартості проживання у модульному містечку з липня - вимушений захід, пов'язаний зі зростанням тарифів", - заявили у міськраді.

"Середня вартість тепер складе не 103 гривні на місяць, а 352 гривні. При цьому суму розрахували так, що 50% усіх послуг, що надавалися, оплачуватиме місцевий бюджет, а 50% - жителі містечка. Залежно від спожитих послуг оплата може варіюватися", - відзначили в міськраді.

Реклама:

У модульному містечку надаються послуги з вивезення сміття, пральні, благоустрою території, техобслуговування систем, з ремонту і охорони.

"Крім того, необхідно платити за воду, водовідведення і електроенергію. Плата за світло - основна, оскільки у містечку немає газу, і все працює на електриці, ціна за яку піднялася втричі", - додали у міськраді.

За словами віце-мера Харкова Світлани Горбунової-Рубан, держава надає переселенцям адресну допомогу на оплату комунальних послуг і оренду житла.

"У модульному містечку багато людей працюють, отримують пенсії, соціальні виплати, пільги. Вважаємо, що нова сума буде для них посильною", - відзначила віце-мер.

Як повідомлялося, у січні 2015 року в Харкові відкрито модульне містечко для 400 переселенців, побудоване за підтримки Німецького товариства GIZ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!