На Луганщині зупинився Алчевський меткомбінат - Тука

Четвер, 23 червня 2016, 20:45

В окупованому Алчевську Луганської області зупинив роботу Алчевський металургійний комбінат.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив  заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Зупинився Алчевський меткомбінат. За ним, як і передбачалось, зупинився комбінат в Дніпрі. Скільки зупинилось суміжних фірм і компаній - не знаю", - написав Тука.

Раніше в Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомляли, що 3 травня військовослужбовці 4-ї окремої мотострілкової бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ВС РФ почали демонтаж і вивіз обладнання з території Алчевського металургійного комбінату.

Реклама:

Алчевський меткомбінат входив до складу корпорації ІСД ("Індустріальний союз Донбасу"), разом з підприємствами "Алчевський коксохімічний завод" та "Дніпровський металургійний комбінат імені Ф. Е. Дзержинського".

У 2009 році один із співвласників корпорації Віталій Гайдук вийшов зі складу її акціонерів, продавши свою частку іншим акціонерам - Сергію Таруті та Олегу Мкртчану.

У 2010 році в ІСД повідомили, що 50%+2 акції компанії придбала група інвесторів на чолі з Олександром Катуніним, екс-співвласником "Євразхолдингу".

У 2014 році 49,9% акцій ІСД були продані групі інвесторів, яку очолює швейцарська компанія Carbofer, що належить Катуніну. За даними Луганської регіональної торгово-промислової палати, Carbofer стала єдиним власником корпорації ІСД.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!