Тимошенко подала два позови через тарифи Гройсмана

Четвер, 23 червня 2016, 13:27

Юлія Тимошенко просить Окружний адмінсуд Києва визнати незаконним і скасувати рішення про підвищення тарифів на теплову енергію й центральне опалення з 1 липня.

Також вона просить скасувати рішення Кабінету міністрів про затвердження граничної ціни продажу газу для потреб теплокомуненерго на рівні 6 879 гривень/тис. куб. м, повідомляють "Українські новини".

"Це буде два судових процеси. Один – проти Кабінету міністрів Гройсмана, а другий – проти НКРЕКП", – сказала лідер "Батьківщини" журналістам.

Оскаржуючи рішення Кабміну, яким "Нафтогаз України" зобов'язали з травня продавати населенню газ за 6 879 грн/тис. куб. м (з урахуванням ПДВ, витрат на транспортування тощо), Тимошенко просить скасувати т. зв. "соціальну норму" в 1 200 куб. м на опалювальний сезон за ціною 3 600 грн/тис. куб. м, яка діяла в опалювальний сезон 2015-2016 років.

Реклама:

На думку лідера "Батьківщини", ці рішення є незаконними й антисоціальними.

Раніше голова фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко також звернувся до Окружного адмінсуду Києва з аналогічним позовом проти НКРЕКП.

9 червня НКРЕКП підвищила тариф на теплову енергію й послуги центрального опалення з 1 липня в середньому на 75-90%.

Основною причиною підвищення стало те, що з 1 травня Кабмін затвердив граничну ціну продажу газу для потреб теплокомуненерго на рівні 6 879 гривень/тис. куб. м (із ПДВ і витратами на транспортування).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: