Ціни на нафту трохи зросли на тлі Brexit

Четвер, 23 червня 2016, 09:18

Світові ціни на нафту в четвер знаходяться в невеликому плюсі на тлі настороженості інвесторів через референдум в Великобританії по Brexit (вихід країни з ЄС).

Про це повідомляє "Прайм" з посиланням на дані торгів.

Як зазначається, ціни на нафту трохи зросли також після повернення до негативної динаміки днем раніше через менше, ніж очікувалося, скорочення запасів "чорного золота" в США за даними Міненерго країни.

Станом на 07.57 вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,5% - до 50,13 долара за барель, ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,59%, до 49,42 долара за барель.

Реклама:

Референдум, який проходить у четвер в Великобританії з питання виходу країни з Євросоюзу продовжує впливати на динаміку ринку "чорного золота", сприяючи зростанню на ньому волатильності.

Дані останніх соціологічних опитувань показують, що число прихильників збереження членства Британії в ЄС зросла, але лише злегка перевищує кількість тих, хто підтримує Brexit.

"Над ринком (нафти - ред.) нависла хмара голосування по Brexit, яке злегка підштовхує ціни (на нафту - ред.) до зниження. Як тільки пройде голосування, ми зможемо рухатися далі", - сказав агентству Рейтер ризик-менеджер нафтового ринку компанії Mitsubishi Corp. Тоні Нунан.

У той же час світові ціни на нафту намагаються відновитися після поновленого в середу на даних міністерства енергетики США зниження. Як стало відомо, комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 17 червня, знизилися на 0,9 мільйона барелів, або на 0,2% - до 530,6 мільйона барелів.

Динаміка показника була сприйнята учасниками ринку негативно, оскільки скорочення виявилося значно меншим, ніж прогнозували експерти. За їхньою оцінкою, запаси за тиждень повинні були знизитися на 1,671 мільйона барелів, або на 0,31% - до 529,83 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!