"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні четвертий місяць поспіль зростає промвиробництво

Середа, 22 червня 2016, 20:06

Зростання промислового виробництва в Україні в травні 2016 року в порівнянні з травнем 2015 року, сповільнилося до 0,2% з 3,5%, зафіксованих в квітні 2016 року до квітня 2015 року.

Про це повідомляє УНІАН, з посиланням на Державну службу статистики.

При цьому, як наголошується, зростання промвиробництва проти відповідного місяця попереднього року зафіксовано четвертий місяць поспіль, після розвороту тренда в лютому вперше за останні три роки.

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, у порівнянні з попереднім місяцем, квітнем 2016 року, падіння промвиробництва в травні прискорилося до 3,7% після падіння на 3,4% у квітні до березня.

Реклама:

З початку року, за січень-травень, у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, зафіксовано зростання промвиробництва на рівні 3,1%.

За інформацією Держстату, найбільше зростання виробництва в травні 2016 року в порівнянні з травнем 2015 року зафіксовано у виробництві коксу і продуктів нафтопереробки - на 13%, виробництві гумових і пластмасових виробів - на 8,5%, хімічної промисловості - на 8,4%, виробництві меблів та іншої продукції - на 7,7%, металургії - на 7,4%.

Найбільше зростання виробництва в травні в порівнянні з квітнем цього року зафіксовано у видобутку металевих руд - на 3,5%, виробництві коксу і продуктів нафтопереробки - на 1,3%, видобутку сирої нафти і природного газу - на 1,2%.

Найбільше падіння виробництва в травні 2016 року в порівнянні з травнем 2015 року зафіксовано у видобутку кам'яного та бурого вугілля - на 9,5%, виробництві електричного обладнання - 6,1%, текстильному виробництві - 4,4%.

Найбільше падіння виробництва в травні в порівнянні з квітнем цього року зафіксовано у видобутку кам'яного та бурого вугілля - на 16%, виробництві інших машин та устатковання - на 15%, фармацевтиці - на 14%.

Дані наводяться без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: