Сорос: британський фунт впаде на 20% у разі Brexit

Вівторок, 21 червня 2016, 10:02

Американський мільярдер Джордж Сорос, який заробив в 1992 році на падінні фунта під час "чорної середи", вважає, що вихід Великобританії з ЄС призведе до ще більш серйозного падіння фунта.

Таким прогнозом мільярдер поділився в колонці, опублікованій в газеті The Guardian, пише РБК.

"Я очікую, що ця девальвація буде сильнішою і більш руйнівною, ніж 15% падіння, яке відбулося у вересні 1992 року, коли мені пощастило отримати істотний прибуток для своїх хедж-фондів за рахунок Банку Англії і британського уряду", - сказав він.

За його прогнозами, якщо британці проголосують за вихід з ЄС, фунт впаде щонайменше на 15%, а можливо, і більш ніж на 20%, з його нинішнього рівня 1,46 долара до рівня нижче 1,15 долара.

Реклама:

"Якщо фунт стерлінгів впаде до цього рівня, то за іронією долі один фунт буде коштувати близько одного євро - свого роду "приєднання до євро", чого ніхто в Британії не хотів би", - зазначив мільярдер.

"Я хочу, щоб люди знали, які можуть бути наслідки виходу з ЄС до того, як вони віддадуть свої голоси, а не після. Голосування за вихід може привести до того, що тиждень закінчиться "чорною п'ятницею" і серйозними наслідками для простих людей", - додав Сорос.

Референдум щодо виходу Британії з ЄС відбудеться в найближчий четвер, 23 червня. Щоб це рішення було прийнято, за нього повинні проголосувати більше половини учасників референдуму.

Останнє опитування, проведене компанією Survation, показує, що за вихід Великобританії з Євросоюзу виступають 42% жителів країни, а проти - 45%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: