Румунія погрожує заблокувати угоду про ЗВТ між Канадою та ЄС

Субота, 18 червня 2016, 13:30

Румунія буде вимушена голосувати проти ратифікації угоди про утворення Зони вільної торгівлі між ЄС та Канадою, якщо Оттава не скасує візи для короткострокових поїздок громадян Румунії.

Про це в інтерв’ю The Canadian Press заявив прем’єр-міністр Румунії Дачіан Чолош, передає "Укрінформ".

"Румунії буде складно підтримати угоду, яка так негативно дискримінує її громадян", - сказав Чолош.

Однак він зазначив, що зустріч із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо переконала його у можливості запровадження безвізового режиму вже протягом найближчих місяців.

Реклама:

"Сподіваюся, протягом наступних місяців ми зможемо знайти рішення, яке дасть Румунію політичну можливість підтримати Угоду про ЗВТ", - наголосив прем’єр Румунії.

На його переконання, Румунія вже повністю відповідає висунутим Канадою вимогам щодо безвізового режиму. "Ми переконані, що Румунія, говорячи технічною мовою, відповідає усім очікуванням у цьому плані", - сказав глава румунського уряду.

Водночас, Чолош наголосив, що прагне ратифікації цієї економічної угоди із Канадою, оскільки особисто брав участь у її узгодженні, будучи Єврокомісаром із питань сільського господарства.

"Як прем’єр-міністр країни-члена ЄС, я особисто дуже хочу підтримати цю угоду разом з іншими", - підкреслив він.

Нагадаємо: весною Єврокомісія порушила питання про можливість запровадження віз для короткострокових поїздок канадців, оскільки Оттава не скасувала візові вимоги для громадян Румунії та Болгарії, які є членами ЄС.

Після напружених перемовин це рішення було відкладено, але Оттава активізувала діалог щодо безвізового режиму із Софією та Бухарестом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: