"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські ТЕС і ТЕЦ готуються до переходу з газу на вугілля

Субота, 18 червня 2016, 12:50

Українські теплоелектростанції та теплоелектроцентралі, зокрема Дарницька ТЕС, Сумська ТЕЦ і Чернігівська ТЕЦ, на даний час реалізують проекти із заміщення дорого газу дешевшим вугіллям внутрішнього видобутку, проводячи для цього реконструкцію відповідних блоків та котлів.

Про це повідомив директор компанії "Укртеплоенерго", яка проводить відповідну реконструкцію, Олександр Корчинський, передає УНІАН.

"На Дарницькій ТЕЦ на сьогодні здійснюється переклад п'ятого котла з газу на вугільне паливо. Вартість цих робіт складе 14,2 млн гривень, економія газу до кінця цього року досягне 3,6 млрд кубометрів, при цьому економічний ефект такої модернізації очікується в розмірі 47 млн гривень", - сказав Корчинський. 

Така модернізація устаткування ТЕС і ТЕЦ, за словами Корчинського, дозволяє знизити тариф на відпуск ними теплову енергію.

"Ми виконали частину робіт і частково замінили газ на вугілля, що дозволило знизити тариф на відпуск теплової енергії з 1279 до 1204 гривні/Гкал", - додав він.

Реклама:

"Також проводитися переоснащення Сумської та Чернігівської ТЕЦ, що теж дозволить скоротити витрату газу і збільшити рівень споживання вугілля. Ми плануємо досягти скорочення використання газу на Сумській ТЕЦ у розмірі 5,3 млн кубометрів з прогнозованим економічному ефектом 18 млн гривень. У Сумах модернізація дозволила знизити тариф з 1347 до 1270 гривень/Гкал", - сказав Корчинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: