Україна ратифікувала авіасполучення з Кіпром і Грецією

Четвер, 16 червня 2016, 12:40

Верховна Рада України ратифікувала дві урядових угоди про авіаційне сполучення з Грецією і Кіпром.

За відповідні рішення проголосували 279 і 269 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів, передає УНІАН.

Як наголошується в пояснювальних записках до документів, договори прийняті і підписані в рамках участі України в Чиказькій конвенції про міжнародну цивільну авіацію.

"Ратифікація документів дозволить забезпечити роботу надійного правового механізму міжнародного рівня для реалізації й активізації процесу двосторонніх міждержавних зв'язків, сприятиме розвитку співпраці в авіаційній галузі, налагодженню ділових контактів та подальшому розширенню географії польотів українських авіакомпаній", - сказано в пояснювальних записках.

Реклама:

Представляючи документи днем раніше, заступник міністра інфраструктури Дмитро Роменський підкреслив, що договори з Грецією і Кіпром були підписані ще в 2013 та 2011 роках відповідно, проте їх повноцінна реалізація була неможлива в зв'язку з невиконанням внутрішніх державних процедур.

У свою чергу парламентарі - представники Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції, підкреслювали, що подібні двосторонні угоди стануть ще одним кроком на шляху побудови єдиного повітряного простору ЄС і розширять як можливості українських перевізників, так і можливості європейських перевізників на українському авіаринку.

Нагадаємо, що Україна очікує підписання угоди про спільний авіаційний простір ( "відкрите небо") з ЄС в цілому влітку 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: