"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У 2015 році в США поставлений рекорд за обсягами благодійності

Четвер, 16 червня 2016, 12:16

У 2015 році обсяг пожертвувань на благодійність в США досяг максимуму за всю історію - 373 мільярдів доларів.

Про це йдеться в дослідженні фонду Giving USA Foundation, передає "Такие дела".

За минулий рік сума зібраних північноамериканцями коштів склала не менше 1,44% ВВП країни, відзначає фонд CAF.

Як зазначається, це абсолютний рекорд за співвідношенням обсягів приватної благодійності та державної економіки. У порівнянні з 2014 роком загальна сума пожертвувань зросла більше, ніж на 4%.

Реклама:

Givinig USA зазначає, що з 373 млрд доларів пожертвувань понад дві третини (264,6 млрд дол) склали пожертви приватних осіб. Великі підношення в розмірі 100 млн доларів і більше склали лише 3,3 млрд з 264, в той же час найбільше зросла кількість невеликих благодійних внесків в розмірі 10-20 доларів.

Збори благодійних фондів і заповіту на користь благодійності склали 58,4 млрд доларів і 31,7 млрд доларів відповідно. Корпоративна благодійність склала найменшу частину загальної суми - тільки 18,45 млрд доларів.

Основними одержувачами пожертвувань в США залишаються релігійні організації. На другому місці йдуть проекти в галузі освіти, далі за зменшенням - соціальні служби, благодійні фонди, охорона здоров'я, правозахисні організації, культура і мистецтво, міжнародна благодійність і природоохоронні проекти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!