Пасішник став першим заступником гендиректора "Укртранснафти"

Середа, 15 червня 2016, 09:57

НАК "Нафтогаз України" призначив свого виконавчого директора Андрія Пасішника першим заступником генерального директора, членом дирекції оператора нафтотранспортної системи компанії "Укртранснафта".

Про це йдеться в повідомленні оператора нафтотранспортної системи в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР), передають Українські Новини.

Відповідне рішення було прийнято 13 червня, в той день, коли була скасована наглядова рада і ревізійна комісія компанії.

Пасішник призначений на посаду строком на 2 роки до 13 червня 2018.

Реклама:

За його словами, в "Нафтогазі" він залишиться радником.

Ще одним рішенням "Нафтогазу" було призначити на 2 роки членом дирекції Віталія Михайле, який до цього працював начальником управління непрофільних активів "Укртранснафти".

Крім цього "Нафтогаз" продовжив повноваження гендиретора компанії Миколи Гавриленко також до 13 червня 2018.

Нагадаємо, 13 червня у Міністерстві юстиції було зареєстровано нову редакцію Статуту ПАТ "Укртранснафта", в якій повністю скасовані Наглядова рада і ревізійна комісія.

"Укртранснафта" є оператором нафтотранспортної системи України, 100% її акцій знаходяться в управлінні НАК "Нафтогаз України". Система магістральних нафтопроводів "Укртранснафти" діаметром від 159 до 1220 мм загальною протяжністю 4,7 тис. км проходить по території 19 областей України.

Як повідомлялося, в травні 2014 року "Укртранснафта", якою тоді керував менеджер Ігоря Коломойського Олександ Лазорко, за своєю ініціативою викачала з магістральних нафтопроводів 675 тисяч тонн технологічної нафти.

У 2014 році керівництво "Укртранснафти" уклало зі структурами Коломойського договори про безоплатне зберігання технічної нафти терміном на рік, однак невдовзі був підписаний додаток до угоди, який скоротив цей термін до 90 днів.

12 вересня Лазорко був оголошений у розшук, інформація про це з'явилася на сайті МВС.

Його звинувачують за ч. 5 ст.191 КК - "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", дії, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою. 

4 вересня прокуратура Києва оголосила Лазорку підозру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!