"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна хоче продати "Центренерго" частинами

Понеділок, 13 червня 2016, 17:35

Фонд державного майна України розглядає можливість продажу трьох теплових електростанцій – Вуглегірської, Зміївської та Трипільської, які входять до складу приватизується енергокомпанії "Центренерго", окремо.

Про це повідомив голова фонду Ігор Білоус, пише "УНІАН".

"Існує така думка, що частинами "Центренерго" буде вигідніше продати, ніж цілком... Очевидно, що Трипільську ТЕС можуть купити іноземці, Зміївську - теж, швидше за все, а Вуглегорську - сьогодні не можу сказати, але з нею ми можемо почекати", - сказав він.

Разом з тим, Білоус повідомив, що даний механізм продажу енергооб'єктів ще не опрацьовано до кінця і буде обговорюватися на майбутній 30 червня міжнародної енергетичної конференції з інвесторами.

Реклама:

Голова фонду зазначив, що відомство вже почало інвентаризацію та аналіз діяльності "Центренерго" в рамках підготовки її 78,3% акцій до приватизації.

Як відомо, наприкінці лютого Міністерство енергетики та вугільної промисловості України передало 78,3% акцій "Центренерго" Фонду держмайна для подальшої приватизації.

Фонд держмайна в травні висловив намір продати держпакет акцій "Центренерго" в 1-му кварталі 2017 року, тоді як раніше відомство планувало виставити на аукціон акції даного підприємства в листопаді 2016 року.

ПАТ "Центренерго" є одним з провідних виробників електроенергії в Україні.

До складу компанії входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, їх сумарна встановлена проектна потужність складає 7665 МВт - 14% генеруючої потужності України. "Центренерго" постачає електроенергію в Київську, Харківську і Донецьку області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: