"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Засновник Microsoft почне вирощувати курей в Африці

П'ятниця, 10 червня 2016, 20:28

Засновник Microsoft Білл Гейтс оголосив про запуск масштабної кампанії по вирощуванню курей для того, щоб допомогти бідним країнам тропічної Африки.

Про це, з посиланням на ВВС, передає "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується, він планує надати регіону 100 тис. курей. За словами Гейтса, вирощування і продаж птахів може бути ефективним і швидким способом боротьби з бідністю.

Як повідомляється в плані проекту, розведення курей є незатратним і вигідним бізнесом для бідних сімей, а курячі яйця особливо корисні для дітей.

Реклама:

"Може здатися смішним, але мені дійсно подобається ця ідея з розведенням курей", - сказав Гейтс.

За його підрахунками, фермер, який має всього п'ять курей-несучок, уже через три місяці може збільшити їх число до 40. Звичайна ціна продажу курки в західній частині Африки становить 5 доларів. В результаті річний дохід фермера може перевищити 1 тисячу доларів (при офіційному прожитковому мінімумі в 700 доларів в рік).

Мета проекту полягає в тому, щоб допомогти 30% сільських сімей в тропічній Африці вирощувати здорових, щеплених курей. Зараз цим займаються лише близько 5% сімей.

Рік тому Гейтс повідомив про плани з будівництва мережі медичних установ в країнах Азії і Африки для зниження дитячої смертності та запобігання епідеміям таких захворювань, як вірус Ебола.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: