Valio може закрити завод в Фінляндії через російське ембарго

Середа, 1 червня 2016, 18:37

Компанія Valio перестане випускати молочну продукцію на заводі на півдні Фінляндії і може звільнити близько 50 співробітників.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, передає Liga.Net.

У Valio відзначають, що необхідність оптимізації виробництва пов'язана з ситуацією на молочному ринку, яка постійно погіршується.

Так, за останні 2 роки, доходи Valio від продажу продукції в Фінляндії і поставок на експорт дуже скоротилися. У компанії пояснюють це загальним падінням цін і введенням РФ ембарго на поставки молочної продукції з країн Євросоюзу.

Реклама:

"Молочний ринок переживає важкі часи: Росія продовжує свої санкції проти ЄС. Глобальне надвиробництво молока і зниження попиту знижує ціни на молочні продукти. Скасування квот Євросоюзу на молоко тільки погіршило ситуацію", - наголошується в прес-релізі компанії.

За даними компанії, в 2015 році виручка Valio від продажів в Фінляндії впала на 11,7% - до 1,116 млрд євро. Дохід від експорту в 2014 році скоротився на 9%, а в 2015 році - ще на 12,3% - з 755 млн євро в 2013 році - до 602 млн євро в 2015 році.

Так, в 2015 році Valio змушена була закрити деякі потужності на своєму заводі в Тампере, залишивши тільки виробництво з випуску сиру.

А ось виробництво молока було переведено на інші підприємства компанії. З роботи було звільнено близько 70 осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!