Золотовалютні резерви зросли майже на 520 мільйонів - НБУ

П'ятниця, 6 травня 2016, 18:07

За попередніми даними міжнародні резерви України на 1 травня 2016 року становили 13,241 млрд доларів в еквіваленті.

Про це йдеться в даних регулятора.

Після скорочення обсягу резервів у березні, протягом квітня їх обсяг зріс на 4,1% або 519,5 млн дол, майже повернувшись до рівня, досягнутого на початок 2016 року.  

За останні 12 місяців резерви зросли на 37,5%.

Реклама:

"Збільшення резервів у квітні відбулося насамперед завдяки купівлі Нацбанком іноземної валюти для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку та поповнення резервів", - йдеться у повідомленні.

Чиста купівля валюти НБУ протягом місяця становила 675,8 млн дол. Зокрема, протягом місяця було проведено 13 валютних аукціонів, під час яких чиста купівля валюти становила 528,4 млн дол.

Аукціонів з продажу валюти Національний банк протягом квітня не проводив.

Також нарощуванню резервів сприяло надходження на користь Уряду у сумі 661,1 млн дол. З них 651,1 млн дол від розміщення облігацій внутрішньої державної позики, номінованих у доларах, та 10 млн дол від Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

Збільшення резервів відбулося, незважаючи на проведення платежів Уряду з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті у сумі  114 млн дол. У тому числі 58,4 млн дол було спрямовано на обслуговування за державними цінними паперами.

Також у квітні Національний банк повернув кошти за операцією swap у сумі 762,2 млн дол (сальдо).

За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,4 місяці імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій Уряду та Національного банку України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!