Росатом пропонує відновити дію договору про ЗВТ з Україною

Середа, 4 травня 2016, 19:51

ДК "Росатом" пропонує частково відновити дію договору про зону вільної торгівлі з Україною щодо деякої продукції для АЕС.

Відповідний проект указу президента РФ, підготовлений "Росатомом", оприлюднено на федеральному порталі проектів нормативних правових актів.

Згідно з пояснювальною запискою, йдеться про ковані вироби.

"Продукція, щодо якої планується збереження дії договору ЗВТ, потрібна для виготовлення обладнання тривалого циклу виготовлення (парогенератор, реактор, головний циркуляційний насосний агрегат тощо) для АЕС", - зазначено у документі.

Реклама:

Як наголошується, відсутність митного збору збереже на поточному рівні вартість виготовлення обладнання АЕС, отже, і вартість спорудження АЕС як на території РФ, так і за кордоном, забезпечивши конкурентоспроможність ДК "Росатом" як одного з провідних гравців на світовому атомному ринку.

"Це також знизить ризики зриву довгострокових планів підприємств атомної галузі із спорудження АЕС за кордоном", - зазначено в записці.

Інакше зростання витрат на виробництво обладнання для АЕС вже на поточному етапі в середньому становитиме понад 130 млн рублів за кожним проектом спорудження АЕС.

Це призведе до можливого зриву термінів постачання обладнання у разі пошуку заміни постачальників, що позначиться на повному циклі будівництва АЕС і здачі в експлуатацію, зазначено в документі.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!