Кримінальну справу проти керівництва "Радикал Банку" закрито

Вівторок, 31 травня 2016, 09:25

Прокурор Андрій Бєлік 9 березня закрив кримінальне провадження № 32015100110000313 проти посадових осіб "Радикал Банку" в зв'язку з "відсутністю в діях складу кримінального правопорушення".

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду від 16 травня, пише FinClub.

ГСУ Національної поліції України здійснювало досудове розслідування за фактами привласнення службовими особами Радикал Банку майна, переданого в якості забезпечення зобов'язань за кредитами.

Відомо, що під час досудового розслідування 14, 18 грудня 2015 року, 22 січня 2016 року було накладено арешт на майно ТОВ "КАУ "АРБ Інвестменс", яке діяло від імені, в інтересах і за рахунок ЗНВПІФ "Джерело".

Реклама:

І оскільки прокурор закрив кримінальне провадження, повинні бути зняті і арешти. Суд вивчив матеріали справи і вирішив, що арешти були зняті автоматично в момент закриття кримінального провадження.

Відомо, що Радикал Банк поступився "АРБ Інвестменс" права вимоги за кредитними угодами. Заборгованість станом на 9 липня 2015 року становила близько 770 млн гривень - 53 кредитні договори.

Сума дисконту - шкоди банку, з яким цей портфель був відступлений, перевищувала 420 млн гривень.

Всі відступлені банком кредити не були проблемними, за винятком двох кредитних договорів, які визначалися банком як проблемні і за якими формувався резерв в загальній сумі кредитної заборгованості 15,4 млн гривень або 2% від загальної вартості відступленого кредитного портфеля.

"Радикал банк" був визнаний НБУ неплатоспроможним 9 липня 2015 року.

Як зазначається у розслідуванні ЕП, тоді ж заступник голови правління Ігорь Артеменко відступив права вимоги за договорами запозичення компанії з управління активами "АРБ інвестменс". Банк відступив пакет кредитів на 300 млн грн за великим дисконтом – у сумму 100 млн грн.

Заборгованість за відступленим портфелем 9 липня 2015 року становила близько 770 млн грн - 53 кредитні договори. Сума дисконту - збитку банку, з яким цей портфель був відступлений, перевищувала 420 млн грн.

Також, деякі відступлені "АРБ інвестменс" кредити могли бути записані на співробітників "Радикал банку".

Офіційними власниками "АРБ інвестменс" записані Олександр Носенко - через компанію "Тандем агро", а також Інна Буянова, які були залучені до інших бізнесів колишнього топ-менеджменту "Радикалу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: