ЄС і Мексика почали переговори про нову торгівельну угоду

Вівторок, 31 травня 2016, 09:01

Євросоюз і Мексика почали нові переговори з торгівлі та інвестицій для оновлення і розширення існуючої угоди від 1997 року.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

"Ми хочемо розширити рамки Угоди і поглибити рівень взаємної відкритості, щоб збільшити наше зростання, зробити наші фірми більш конкурентоспроможними, створити нові більш якісні робочі місця і розширити вибір для споживачів. Ми плануємо провести перший раунд переговорів у Брюсселі вже до середини червня", - сказала єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрем

У заяві відзначається, що моделі глобальної торгівлі істотно змінилися, оскільки діюча угода набула чинності понад 15 років тому, і назріла необхідність продовжувати урізати митні тарифи і пропонувати компаніям ширші можливості для надання послуг, участь у державних тендерах або інвестиціях.

Реклама:

Мексика є одним з 10 стратегічних партнерів ЄС. Вона була однією з перших країн, з якими європейське співтовариство встановило дипломатичні відносини більш ніж 50 років тому і першою країною в Латинській Америці, що підписала угоду про економічне партнерство, політичну координацію та співпрацю з ЄС.

ЄС зараз є третім торговельним партнером Мексики (8% зовнішньоторговельного обороту) після США (67% зовнішньоторговельного обороту) і Китаю (9%), в той час як Мексика є п'ятнадцятим за величиною торговельним партнером ЄС.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: