"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна може піднятися на 10-13 позицій у рейтингу Doing Business

Понеділок, 30 травня 2016, 17:22

У рейтингу Doing Business 2017 Україна підніметься щонайбільше на 10-13 позицій. 

Про це під час прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі заявив голова Better Regulation Delivery Office (BRDO) Олексій Гончарук, передає прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Серед змін, які можуть допомогти піднятись в рейтингу Doing Business 2017 значиться врегулювання питання захисту прав міноритарних акціонерів, спрощення реєстрації прав власності, скасування обов’язкової сертифікації автозапчастин, зменшення ставки та скорочення часу на адміністрування ЄСВ.

Як зазначається, Мінекономрозвитку разом з BRDO вже розробили Дорожню карту на два роки, яка складається з 43 кроків, виконання яких допоможе Україні досягти ТОП-20 рейтингу ‎Doing Business.

Реклама:

У Верховній Раді на виконання частини цих пунктів вже зареєстровано 13 законопроектів і близько 10 чекають на реєстрацію.

"Також, під час прес-конференції був презентований інформаційний ресурс, де кожен може ознайомитись з поясненнями до тих законопроектів, які спрямовані на поліпшення бізнес-клімату в країні", - передає прес-служба.

Нагадаємо, що 1 червня експерти Світового банку розпочнуть аналізувати ті зміни в країні, які впливають на рейтинг Doing Business 2017.

Рейтинг складається з 10 компонентів, за якими оцінюється бізнес-клімат в країні, серед яких: підключення до систем енергопостачання, реєстрація підприємств, отримання дозволів на будівництво та інші.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: