Ліквідатор банку "Європейський" присвоїв 71 мільйон гривень - ГПУ

Понеділок, 30 травня 2016, 16:24

Генеральною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт щодо ліквідатора банку "Європейський" за фактом привласнення грошових коштів, виплачених його вкладникам Фондом гарантування вкладів фізосіб в якості гарантованих відшкодувань.

Про це йдеться в повідомленні ГПУ.

"Зазначена особа в грудні 2009 року за попередньою змовою з фактичним власником зазначеного банку та іншими особами, використовуючи своє службове становище, з метою заволодіння грошовими коштами ФГВФО, склало і направило до Фонду списки, в які вніс завідомо неправдиві відомості щодо права 724 вкладників банку "Європейський" на отримання відшкодування гарантованих сум за рахунок Фонду на загальну суму понад 108 млн грн", - йдеться в повідомленні ГПУ.

На підставі зазначених документів 472 вкладникам Фондом було безпідставно перераховано та виплачено гарантованих відшкодувань на загальну суму майже 71 млн грн, якими заволоділи зазначені особи.

Реклама:

ГПУ зазначає, що іншим вкладникам кошти на загальну суму майже 37 млн грн не були перераховані в зв'язку з припиненням злочинної діяльності співробітниками СБУ.

Нагадаємо, НБУ вирішив ліквідувати банк "Європейський" в серпні 2009 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!